Parkstad Designs

Wij zijn uw partner voor Websites Hosting webshop Advies SEO

WordPress SEO

SEO is Engels voor “Search Engine Optimization”. In het Nederlands noemen we dit “zoekmachine optimalisatie”. Het doel van SEO is om op de eerste pagina bovenaan te komen in de zoekmachine resultaten van Google, Bing, Yahoo en overige minder bekende zoekmachines.

SEO is een marketing discipline en verzamelnaam voor technieken die eraan bijdragen dat je website beter vindbaar wordt in genoemde zoekmachines. Bij Search Engine Optimization wordt er voornamelijk de focus gelegd op Google echter is het raadzaam om de overige zoekmachines niet te vergeten.

seo en sea

Wist je dat van alle zoekmachines Google bij 90% van je potentiële klanten de voorkeur krijgt? Op mobiele apparaten ligt dit percentage zelfs tussen de 97% en 99%. Andere relevante zoekmachines zijn Bing en Yahoo! Een nieuwkomer van Russisch-Nederlandse makelij die momenteel terrein wint in Europa is Yandex

De meeste mensen zoeken dus via Google naar informatie, een dienst of een product. Het is voor bedrijven dus onmisbaar om goed gevonden te worden in de Google zoekresultaten. Zodra je bovenaan staat in de SERP, (“Search Engine Result Page”), dat is de eerste pagina van Google, klikken potentiële klanten over het algemeen eerder op jouw website dan die van de concurrent.

SEO Resultaten

Je kunt echter wel nagaan dat zoekmachine optimalisatie zeer effectief is wanneer je de juiste middelen gebruikt. Stel je voor dat een zoekterm een zoekvolume van 2.500 heeft. Het zoekvolume is daarbij het aantal keer dat een zoekopdracht maandelijks wordt ingevoerd in de zoekmachine. Het grootste gedeelte van deze mensen maakt een keuze tussen de eerste drie websites die ze op Google tegenkomen. Als jouw website in deze top 3 staat levert dit je veel nieuwe bezoekers én potentiële klanten op.

Vindbaar worden, hoelang duurt dat dan?

De duur van een campagne is van verschillende factoren afhankelijk. Zo kan een website die al een relatief goede positie heeft bijvoorbeeld sneller in de top 3 terechtkomen. Daarnaast speelt ook de concurrentie een belangrijke rol. Als meerdere bedrijven op dezelfde zoekwoord proberen te ranken is het lastiger om de top 3 te bereiken. 

Hierdoor is het bijvoorbeeld ook moeilijker om landelijk goed vindbaar te worden dan om op lokale zoekwoorden te ranken. In de regel duurt het 6 maanden alvorens het eerste meetbare resultaat in de organische Google zoekmachine zichtbaar is. Na 12 tot 24 maanden zijn normaliter op concurrerende zoekwoordcombinaties topposities behaald.

App even, dat gaat sneller!