Parkstad Designs

Wij zijn uw partner voor Websites Hosting webshop Advies SEO

10 signalen dat je toe bent aan een nieuwe website

Nieuwe website

Nieuwe website ja of nee?

Zo je hebt een website – welkom op internet! Maar hoe blij ben je er eigenlijk mee?

De gewoontes van je klanten veranderen snel en nieuwe technologieën veroveren het internet dagelijks. Je aanwezigheid online is de eerste stap, maar het bijhouden is net zo belangrijk. Hoe zorg je ervoor dat je met miljarden sites op internet opvalt en vooral de juiste mensen bereikt?

Bij Parkstad Designs weten we dat er zoveel meer is dan een succesvolle website – het hoeft er niet alleen mooi uit te zien, maar moet vooral goed werken en aan je zakelijke doelen voldoen. Gelukkig voor jou, we zijn hier om te helpen.

Ben je nog niet zeker? Dan volgen hier 10 signalen dat je waarschijnlijk toe bent aan een nieuwe website!

 

1. Je website is niet responsief

Hoewel deze lijst niet op volgorde staat, is het niet reageren van uw website (mobiel vriendelijk) een vrij belangrijke reden voor u om aan een nieuwe website te denken. Een responsieve webdesign moet ervoor zorgen dat uw website correct wordt weergegeven op verschillende apparaten en dat een goede gebruikerservaring wordt vertaald naar elk scherm, of het nu een pc, laptop, tablet of mobiele telefoon is.

Nog belangrijker, volgens recente data is het gebruik van mobiel internet het reguliere pc internet gebruik aan het inhalen! Ruim 60% van de internet gebruikers doet dit via hun telefoon. Vandaag de dag kan je niet meer aankomen met een website die niet geschikt meer is voor een mobiele telefoon. Of wel?

 

2. Het laden van je website duur eeuwig

Volgens dit onderzoek verwacht 47% van de consumenten dat een pagina binnen 2 seconden of minder wordt geladen. 40% van de consumenten besluit een website te verlaten die meer dan drie seconden nodig heeft om te laden.

De oplossing ligt voor de hand: om uw bezoekers op de site te houden, moet u ervoor zorgen dat deze onmiddellijk wordt geladen. Als het lang duurt voordat uw website op het scherm verschijnt, is het de hoogste tijd om aan een nieuwe te denken. Gelukkig is het hier bij Parkstad Designs een van onze grootste prioriteiten om ervoor te zorgen dat de snelheid van uw site een van de belangrijkste prestatie-indicatoren is.

Laten we eerlijk zijn, als je website traag is verlies jezelf ook veel tijd. Je potentiële klanten haken af en gaan verder surfen op het internet en komen uit bij een concurrent in jouw markt. Dat wil je niet toch? We weten allemaal dat Google koning is.

 

3. Je bouncepercentage is erg hoog

Als eerst, wat is bouncepercentage in vredesnaam en waarom zou je je er druk om maken? Volgens Google is een bounce een sessie van één pagina op uw site. Is het een slechte zaak? Als het succes van uw site afhangt van het feit dat gebruikers meer dan één pagina bekijken, dan is een hoog bouncepercentage inderdaad slecht.

Er zijn tal van redenen waarom uw bouncepercentage hoog is, zoals verwarrende gebruikerservaring, onleesbare inhoud, onaantrekkelijk ontwerp of gebrekkige functionaliteit. Gelukkig voor jou kan een fris herontwerp van je website daarbij helpen. Magie!

Parkstad Designs kan je helpen bij het creëren van een nieuwe website!

 

4. Je bedrijf heeft een nieuwe naam of uiterlijk gekregen (Rebranding)

Heeft u onlangs een rebranding ondergaan en laat uw huidige website dit niet zien? Dat is eigenlijk een no-brainer. Je hebt een nieuwe website nodig.

Voor de meeste bedrijven is digitaal tegenwoordig een primaire manier van communiceren. Als uw website niet overeenkomt met uw merk, stuurt u mogelijk een verwarrend bericht naar uw potentiële klanten en dat is nooit goed.

 

5. Het ziet er gewoon niet uit en is duidelijk verouderd

Het belangrijkste: Ben jij zelf tevreden met je website? Ben je er trots op? Denk je dat het de juiste indruk geeft van je bedrijf? Nee? Dan hoef je er niet meer voor weg te rennen – je hebt wel een nieuwe website nodig.

Het is geen verrassing, maar volgens Adobe zou 66% van de consumenten liever iets mooi ontworpen zien dan eenvoudig en duidelijk. Sterker nog, het onderzoek suggereert dat maar liefst 68% van de kijkers over het algemeen een goed ontwerp, zoals een aantrekkelijke lay-out en fotografie kiest als een van de drie belangrijkste factoren bij het bekijken van inhoud.

Wauw.

 

6. De navigatie is verwarrend

We noemen het een slechte gebruikerservaring (UX = User Experience) en we zien het veel: te ingewikkelde navigatie, verborgen en ontoegankelijke inhoud, gebrek aan call-to-actions, (Duidelijke knoppen of elementen die een reactie uitlokken), of duidelijke hiërarchie.

Als dit je allemaal bekend in de oren klinkt, is er geen tijd te verliezen en moet je meteen nadenken over een herontwerp of nieuwe website. Het upgraden van uw website naar een logischer geheel en met een naadloze informatiestroom levert u in een mum van tijd meer conversie en daardoor meer leads.

We weten allemaal, Leads = Money Baby oohyeaah!!

 

7. Je kunt je eigen site niet updaten

We kunnen ons niets irritanter voorstellen: Het is gewoon niet cool dat je niet in staat bent om je eigen website te updaten zonder dat dit geld gaat kosten! Als je een website laat maken is dit toch tegenwoordig een standaard.

Anderzijds als je wel in staat bent om dit te doen maar er simpelweg de tijd niet voor hebt omdat je zelf te druk bent, of geen zin erin hebt (wat natuurlijk ook kan) dan kunnen wij je helpen.

Parkstad Designs heeft support pakketten die je kunt inkopen en gebruiken wanneer je wilt. Voor meer informatie over deze pakketten kan je deze pagina even lezen

8. Je loopt achter op je eigen markt

Het onderhouden van je merk of imago kan ver gaan om de concurrentie een stap voor blijven. Als het aankomt op je eigen website is het van belang dat je up-to-date bent en relevante informatie kan tonen. Hierdoor zal je voorop blijven lopen.

9. Je Google ranking is niet zo best

Je moet nu wel gehoord hebben over die mysterieuze SEO. Zoals Google uitlegt, gaat Search Engine Optimization vaak over het aanbrengen van kleine aanpassingen aan delen van uw website.
Individueel bekeken, lijken deze wijzigingen oplopende verbeteringen, maar in combinatie met andere optimalisaties kunnen ze een merkbare invloed hebben op de gebruikerservaring van uw site en de prestaties in organische zoekresultaten.

De waarheid is dat veel van de bovenstaande punten van invloed zijn op hoe uw site scoort in Google. Dit is echter iets dat gemakkelijk kan worden verbeterd met een nieuwe website, aangezien technische SEO bij Parkstad Designs een van onze topprioriteiten is.

10. Je weet het gewoon!!

Het belangrijkste is dat je op je gevoel moet vertrouwen. Als je het zeurende gevoel hebt dat je website moet worden vernieuwd, is dat waarschijnlijk zo.

Ga je gang, bel ons.

Sandor
Sandor
Sandor Schippers is de eigenaar van Parkstad Designs en een ontwikkelaar in hart en nieren. Het bedenken, ontwikkelen en programmeren van websites en applicaties kan die dag en nacht mee bezig zijn. Af en toe maakt Sandor graag een blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

App even, dat gaat sneller!