Parkstad Designs

Wij zijn uw partner voor Websites Hosting webshop Advies SEO

WordPress domineert de top 10000 websites

Someone using wordpress on their laptop

Nieuw onderzoek toont de rangschikking van content management systemen op marktaandeel, waarbij WordPress het voortouw neemt met een ongelooflijk indrukwekkend aandeel.

Als je merken noemt die de markt domineren, denk je waarschijnlijk aan Google, Facebook en Amazon. Als het gaat om het marktaandeel van CMS (Content Management Systeem), zal het u niet verbazen dat WordPress domineert of misschien wel?

Wat nog veel interessanter is, met welk aandeel?

Hoe is het marktaandeel gemeten?

Het onderzoek van GigaPress maakte gebruik van de Alexa Top Sites, die de top 10.000 websites wereldwijd identificeerde door Alexa Traffic Rank te meten. Hiervoor gebruikten ze een script om het type CMS te bepalen dat elke site gebruikt, op basis van meer dan 900 bekende systemen. WordPress is zonder configuratie module makkelijk te herkennen in de broncode door dit script.

Resultaten marktaandeel

Er werd verwacht dat het merendeel van de topsites een persoonlijk aangepast CMS zou gebruiken, en het onderzoek bevestigde dat 7.612 (76,12%) van de topsites een CMS gebruikte dat niet openbaar verkrijgbaar is. Van de topsites met een openbaar CMS was WordPress echter het voorkeursplatform voor 1.057 (10,57%). Dat betekent dat WordPress 44,26% van het CMS-marktaandeel bezit.

cms marktaandeel 10k websites

Ter vergelijking: het CMS op de 2de plaats – Drupal – heeft slechts een marktaandeel van 9,63%.

Dan opeenvolgend:

Adobe Experience Manager – 8,54% marktaandeel.
Joomla – 2,21% marktaandeel.
Blogger – 1,88% marktaandeel.
Umbraco – 1,75% marktaandeel.
DataLife Engine – 1,72% marktaandeel.
SiteCore – 1,68% marktaandeel.
Shopify – 1,68% marktaandeel.

Alle andere content management systemen delen 26,64% marktaandeel in deze taartgrafiek.

We graven iets verder

Dezelfde analyse van het marktaandeel werd uitgevoerd op de top 1.000 websites waarvan werd vastgesteld dat ze een openbaar beschikbaar CMS gebruikten, waarbij WordPress bovenaan bleef staan ​​met een aandeel van 31,21%

De marges voor de andere systemen waren iets dichterbij in deze analyse in vergelijking met de 10.000 websites steekproef.

cms-market-share-1k-websites-6107103d6dc42-sej
Interessant is dat de rangschikking van de merken anders was in vergelijking met de bredere analyse:

  • Adobe Experience Manager – 16.31% marktaandeel.
  • Drupal – 11.35% marktaandeel.
  • Umbraco – 7.09% marktaandeel.
  • Arc Publishing – 2.84% marktaandeel.
  • GitHub Pages – 1.42% marktaandeel.
  • Shopify – 1.42% marktaandeel.
  • Blogger – 1.42% marktaandeel.

Wat dit betekent voor uw WordPress website

In de 18 jaar dat WordPress bestaat, is het platform naar voren gekomen als een populaire keuze, voor elke type website dat je zou willen bouwen.

Dit onderzoek toont aan dat de keuze voor wordpress populair is onder de nieuwe en kleinere bedrijven, maar benadrukt dat het ook een vertrouwde en populaire keuze is bij veel grotere merken.

Dit zegt GigaPress over de resultaten:

Dit is meer dan een indrukwekkende statistiek – het is een bewijs van de alomtegenwoordigheid van WordPress, evenals de betrouwbaarheid en schaalbaarheid ervan.

Dit betekend dat een (investering) in een wordpress website jou of je bedrijf je veel langer van dienst kan zijn dan je zou denken. En natuurlijk, je website moet voortdurend worden onderhouden en geoptimaliseerd om te kunnen blijven groeien. Zeker als de populariteit van je site aanzienlijk toeneemt.

Maar daar zijn bedrijven voor zoals Parkstad Designs!

Sandor
Sandor
Sandor Schippers is de eigenaar van Parkstad Designs en een ontwikkelaar in hart en nieren. Het bedenken, ontwikkelen en programmeren van websites en applicaties kan die dag en nacht mee bezig zijn. Af en toe maakt Sandor graag een blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Over ons
Behudin Mujic
Behudin Mujic
11/06/2022
Goede service. Heeft onze site top in elkaar gezet. Begrijpt wat de klant wilt. Toppppp aanrader!!
Lees verder
Bkmk Entertainment
Bkmk Entertainment
16/09/2021
Wat zijn wij blij dat Sandor de website voor ons heeft gemaakt. Onze oude website was erg verouderd. Nu hebben we een mooie professionele site voor onze stichting. Nu kunnen we met onze stichting nog meer mensen bereiken. Wat een geduld heeft die man. Echt respect. Superservice en vol met goede ideeën om de stichting te laten groeien. Wij zijn blij! We gaan zeker reclame maken!
Lees verder
maurice toemen
maurice toemen
12/08/2021
Na een tweetal slechte ervaringen te hebben gehad met webdesigners voor het bouwen van mijn website , ben ik in contact gekomen met Sandor. Voor mij als ondernemer een verademing want we hebben samen een plan gemaakt voor de website van mijn bedrijf met daaraan gekoppeld een webshop voor online bestellingen. Het contact verloopt soepel en wijzigingen zijn snel aangebracht. Een aanrader voor iedere ondernemen met plannen voor een website/webshop. Sandor denkt met je mee en dat is wel zo prettig.
Lees verder
theo olthof
theo olthof
21/02/2021
Bedankt voor de goede site.
Lees verder
R Mulder
R Mulder
03/02/2021
Parkstad designs heeft voor ons een eigen systeem in elkaar gezet. Ondanks de vele aanpassingen die er gaande weg kwamen is het toch altijd gelukt. We zijn altijd goed geholpen. Top! Aanrader voor iedereen die een goede website of webbased programma nodig heeft.
Lees verder
Mandy Derks
Mandy Derks
03/02/2021
Een website online laten maken is altijd spannend, maar ik ben zeer tevreden. Bij parkstad designs krijg je echt top service. Tijdens het maken van de website was de communicatie met Sandor echt goed, hij was snel en oplossingsgericht. Ideaal voor zzp'ers met een eigen bedrijf zoals ik die een professionele website in elkaar willen laten zetten voor een betaalbare prijs. Mijn complimenten aan deze webdesigner, wij komen zeker terug met ons volgend project.
Lees verder

Online communicatie is onze passie. Bij Parkstad Designs doen niets liever dan bedrijven bereikbaar maken. We gaan daarbij graag tot het uiterste om een merk het ultieme online platform te bieden.

Meer weten over ons?

App even, dat gaat sneller!