Je bent online aan het onderzoeken wat je nodig hebt om een website te (laten) maken, en al gauw kom je veelvuldig te term Elementor (pro) tegen. Dit is niet zo heel gek aangezien Elementor de nummer 1 page builder is op dit moment met meer dan 1 miljoen actieve installaties!
Wat is Elementor?
WordPress
WordPress is een CMS (content management systeem) wat zijn oorsprong kent als blog systeem. Na jaren van ontwikkeling is wordpress ook uitgegroeid tot een van de meest gebruikte systemen om websites mee te realiseren. Dit komt voornamelijk om de eenvoud van het systeem maar ook door de mogelijkheid om zeer complexe website te maken.
En hierbij komen de vele plugins die wordpress heeft om de hoek. Zonder deze plugins zou wordpress niet het systeem zijn wat de meeste ontwikkelaars hedendaags kennen. En ik vraag me serieus af of wordpress dan überhaupt nog zou bestaan. maar dat is een onderwerp voor een toekomstige blog!
Plugins en Elementor
Door de ontwikkeling van de vele plugins in het wordpress eco-systeem hebben enkele knappe koppen Elementor bedacht! En dit bleek een schot in de roos met momenteel over de 1 miljoen actieve installaties! Elementor is zoals we noemen een PageBuilder deze stelt je in staat om je website op te bouwen zonder het gebruik van een template of theme. Bijna dan, door de wijze hoe worpress werkt is een thema nog wel vereist voor Elementor om te werken. Maar ook hier hebben de knappe koppen van het Elementor team wat op verzonnen. het “Hello” Theme van elementor zelf.
Onderstaand heb ik 5 redenen neergezet waarom het slim is om Elementor te gebruiken als je een website wilt (laten) maken.
5 Redenen om een Elementor website te (laten) maken
1 Toekomst proof!
Ja met Elementor als layout editor ben je zeker voor de toekomst. Op het internet gaan trends razendsnel, en is wat vandaag hip is, morgen alweer oud. Met Elementor ben je in staat om die trends te volgen zonder daarmee je site opnieuw te moeten bouwen.
Als je basis eenmaal staat kan je met simpele wijzigingen de trends moeiteloos volgen. Daarmee is je website altijd klaar voor de toekomst. Nog een pluspunt hierbij is dat vele plugin makers hun plugins compatibel maken met Elementor waardoor de mogelijkheden alleen maar toenemen!
2 Templates ingebouwd
Elementor is een page builder waar je bij de start meteen al de beschikking hebt over professionele templates en blokken. Als je zelf geen kennis hebt van ontwerp/design of de termen margins, padding, white space, background je niets zeggen hoeft dit niet meteen een reden te zijn om elementor niet te gebruiken.
Deze plugin komt namelijk vol gepropt met diverse templates waaruit je kunt selecteren wat je wilt. je drukt dan op een knop en je gekozen template word ingeladen waarna jij hem zelf kunt aanpassen!
Mocht je alsnog niet weten waar je moet beginnen, dan kan het raadzaam zijn om alsnog een professional in te schakelen. Deze kan je helpen bij de opbouw van jouw website en de fijne kneepjes leren of het project volledig uit handen nemen.
3 Dynamische website
Elementor stel je in staat om dynamische websites te maken. Dit is echter alleen het geval als je de Pro versie gebruikt. Deze kost op het moment van schrijven $49 US dollar – omgerekend ongeveer €41 euro (huidige wisselkoers) voor een jaar! Bij een dynamische website moet je denken aan een autoverkoop site, of wellicht zit je in de huizenmarkt? Denk aan een vacature site, allemaal mogelijk met Elementor pro! Parkstad Designs heeft de beschikking over een Pro licentie die je ook krijgt als je een website laat maken door ons. Dit zit bij de kosten meegerekend, maar dat even terzijde.
4 Webwinkel
Een webwinkel? jazeker! Elementor en WooCommerce (een veel gebruikte webshop plugin) sluiten naadloos aan elkaar aan. Je kunt namelijk met elementor de “standaard” pagina’s die WooCommerce heeft, volledig aanpassen aan jouw wensen voor je webshop! Is dat niet cool?
Daarmee maak jij dus een unieke webshop ervaring voor jouw klanten die door de gewijzigde layout niet kunnen achterhalen wat jij gebruikt. De standaard pagina’s in WooCommerce laten zich namelijk niet eenvoudig aanpassen en je hebt dan alweer snel een op maat gemaakte template nodig om je webwinkel te integreren in je website. Verleden tijd dus in combinatie met elementor!
5 gewoon zelf proberen!
Zijn we alweer bij vijf? Jammer, ik kon nog wel even doorgaan met opsommen waarom Elementor een slimme keus zou zijn om je website te maken. Als nummer 5 zou ik zeggen dat je hem gewoon zelf moet proberen! Elementor is vrij te downloaden op de wordpress plugin pagina of via je eigen admin gedeelte op jouw website. De eenvoud waarmee je te maken krijgt is in vergelijking met andere zogenoemde pagebuilders niet te vergelijken!
de conclusie
Niet voor niets bouwen we tegenwoordig alle websites met Elementor Pro. Waar we in het verleden vaak werkten met premium thema’s en pagebuilders zoals WPBakery, Divi , Siteorigin of pagebuilders van een thema, steekt Elementor er voor ons met kop en schouders bovenuit. Of je nu zelf een website gaat maken met Elementor of dit toch door een professional laat doen. Je maakt er geen fout mee! Mocht je de plugin geprobeerd hebben en het blijkt toch niet te zijn wat je ervan verwacht had, dan kan je Parkstad Designs ook inschakelen voor hulp.
Je kunt Elementor hier downloaden .