Parkstad Designs

Wij zijn uw partner voor Websites Hosting webshop Advies SEO

Website laten maken of zelf doen?

website laten maken of zelf doen

Als je een website wil hebben is er de keus, website laten maken of zelf doen?

Wanneer je het zelf gaat doen, kan dit je veel geld schelen. Echter kost het wel veel van je tijd, tijd die je wellicht liever in je onderneming stopt dan in het (proberen) bouwen van je eigen website.

Wanneer je een website laat bouwen heb je er minder omkijken naar, het word immers geregeld voor je. Alleen zijn dan de kosten van je website een stuk hoger. Ook ben je afhankelijk van een externe partij als je wijzigingen wilt aanbrengen aan je website. Vaak is dit het geval bij webdesign bureaus, echter Parkstad Designs levert haar websites op met volledige controle voor de klant. Het is dan ook verstandig om een weloverwogen keus te maken voor de juiste webdesigner.

Zelf een website maken
De voordelen van het zelf maken van jou website

  1. Je leert nieuwe vaardigheden! Altijd goed toch!
  2.  Het kost je minder geld. Je bent alleen geld kwijt aan de hosting, domein-kosten en eventuele plugins die je aanschaft voor extra functionaliteiten op je site.
  3. Je betaald geen manuren die je kwijt zou zijn als je je website zou laten maken.
  4. Je hebt meer vrijheid. Je kan de website aanpassen zo vaak als je wilt en op elke manier.

 

tekst gaat verder onder de afbeelding.

frustratie

Nadelen van het zelf bouwen van je website

Je leert iets nieuws, dit gaat je tijd kosten als je er geen ervaring in hebt. Ik zelf ben nu al meer dan 13 jaar bezig met websites en voornamelijk het programmeren van de backend (zoiets als het beheer gedeelte van een wordpress website), en ik leer ook elke dag nog nieuwe dingen. Het bijhouden van alle trends en ontwikkelingen is dan ook echt een dagtaak en erg lastig te verteren als je het niet dagelijks doet.

Waar moet je op letten als je zelf een website gaat maken?

Ten eerste moet je er tijd voor hebben. Als je de kennis nog niet hebt zal je veel online gaan opzoeken en lezen. Youtube is je beste vriend en Google weet ook heel veel, serieus waar!

Er zijn zeker manieren om je werk makkelijker te maken, en dit begint al bij de juiste keus voor je CMS (Content Management Systeem). Een aantal van deze zijn Joomla, Drupal,  concrete 5, Typo3, OktoberCMS en uiteraard WordPress. Daarmee is Parkstad Designs ook gemaakt.

Het aantal wat ik zojuist opsomde is slechts een fractie van de systemen verkrijgbaar om een website mee te maken. WordPress is daarbij de meest populaire omdat deze ook veruit de beschikking heeft over de meeste plugins. Op dit moment zijn het er 58,618!!

Zo kent elk systeem zijn eigen ecosysteem en heeft ook ieder systeem weer zijn eigen programmeertaal. Je snapt wel dat er dus heel veel tijd in gaat zitten om dit allemaal te leren.

Zodra de functionaliteiten van je website al verder gaan dan enkele pagina’s is het toch verstandiger om op zoek te gaan naar een bedrijf of specialist die je kan helpen.

 

Een website laten maken of zelf doen
De voordelen van het laten maken van jou website.
  1. Het kost jou minder tijd en scheelt je een enorme bak hoofdpijn. Je kunt je voornamelijk richten op de inhoud ervan. Dat is toch ook waar het om gaat toch?
  2. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het kan gemaakt worden. Als je de juiste persoon of bedrijf hebt gevonden is het peanuts voor ze om jou dromen om te zetten in werkelijkheid!
  3. Een professional kan ook meedenken met je en je voorzien van een duidelijke visie, content strategie, email marketing, SEO en alles wat op dat gebied komt kijken.

 

tekst gaat verder onder de afbeelding.

Website-builder
De nadelen van het laten maken van jou website

Als je goede afspraken hebt gemaakt met jou professional en de “relatie” is in orde heb je eigenlijk geen nadelen. Je kunt zelfs als de relatie niet zo best is het hele project meenemen en elders onderbrengen voor verdere ontwikkeling. Ja Sandor, en de kosten dan? een website kost al enkele honderden tot duizenden euros? Dit klopt, bij Parkstad Designs beginnen de prijzen vanaf 750 Euro. Maar deze heb je dan ook zo weer terug verdiend. Je (nieuwe) website genereerd immers meer omzet en betaald zichzelf terug. Hoe snel? Dat weet jij beter dan ik 😉

Waar moet je op letten als je een website laat maken?

Het aller belangrijkste is toch wel de keus voor de juiste webdesigner/ ontwikkelaar. Voordat je deze kiest moet je kijken naar de volgende dingen:

  1. Hoe goed word deze webdesigner gevonden in Google? (Parkstad Designs telt even niet mee, die bestaat net en groeit hard!)
  2. Check de website van deze webdesigner, hoe ziet die eruit? Voelt deze professioneel? klopt het gehele plaatje?

 

En niet te vergeten, wat kost het? De prijs is toch ook een belangrijke punt, hoe staat deze in verhouding met andere webdesigners of bureaus? Wanneer je een offerte aanvraag doet, probeer dan altijd zo specifiek mogelijk te zijn. Hoe specifieker jij bent in je aanvraag hoe scherper de prijs zal zijn.

De meeste Webdesigners hanteren vanaf prijzen op hun website simpel om het feit dat je niet van te voren weet hoe groot of klein een eventueel project zal zijn. Offertes worden dan ook aangepast aan het formaat van je project. Je begrijpt als voorbeeld dat een redelijk simpele website met 5 pagina’s en 1 formulier geen 3000 euro zal kosten!

tekst gaat verder onder de afbeelding.

slot

 

Nog een belangrijk punt.
Hoeveel vrijheid krijg je van de webdesigner?

Misschien een gekke vraag maar er zijn webdesigners die je niet de login geven van het beheer gedeelte. Waarom dan niet? Nou simpel, als jij als leek voor het eerst op je eigen website in het Admin gedeelte terechtkomt heb je dus de mogelijkheid om alles aan te passen. Maar dan ook letterlijk alles! Je kunt dus ook als je niet weet wat je doet de hele site beschadigen!

Bij Parkstad Designs krijg je wel de Admin logins maar tevens ook een beheer login. Deze heeft wat minder rechten zodat je niet per ongeluk iets stuk maakt. Tevens krijg je van ons ook “Les”in het maken van pagina’s en staan we altijd voor je klaar in nood.

website laten maken of zelf doen. Een hoop tekst voor zo een “Simpele” vraagstelling. Maar je begrijpt dat het maken van een website niet zomaar gedaan is. Er komt veel meer bij kijken dan je wellicht gedacht had. En nog is niet alles gezegd over dit onderwerp.

Mocht je op of aanmerkingen hebben hierover of wil je weten wat Parkstad Designs voor je kan doen? Laat dan een reactie achter, of stuur ons een bericht!

Sandor
Sandor
Sandor Schippers is de eigenaar van Parkstad Designs en een ontwikkelaar in hart en nieren. Het bedenken, ontwikkelen en programmeren van websites en applicaties kan die dag en nacht mee bezig zijn. Af en toe maakt Sandor graag een blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

App even, dat gaat sneller!